Medvedev agreează înlocuirea automobilului cu „elicopteromobilul”

O echipă de cercetători ruşi lucrează la elaborarea unui „elicopteromobil”, un elicopter de mici dimensiuni, care ar costa până în 100.000 de dolari şi ar putea înlocui în viitor automobilele, relatează Kommersant în ediţia de miercuri.

Aparatul ar zbura la o înălţime de 25-30 de metri şi i-ar scuti pe eventualii posesori de problema ambuteiajelor şi a drumurilor rele, i-a spus, marţi, unul dintre fondatorii centrului de inovaţii „Astrarossa” preşedintelui rus Dmitri Medvedev, care a lăudat ideea. „Ideea este foarte luminoasă”, l-a susţinut liderul de la Kremlin, dându-i de înţeles că are spirit inovator.

„Dacă aş fi un reprezentant al birocraţiei noastre, v-aş enumera zeci de motive care ar împiedica introducerea unor asemenea elicoptere: nu există cerere, nu este clar cine le va produce, nu există reguli, pentru că la noi este interzis să circuli cu elicopterul. Doar eu am dreptul să zbor deasupra Moscovei”, a afirmat Dmitri Medvedev.
De altfel, luna trecută, guvernatorul regiunii Moscova, Boris Gromov, i-a sfătuit pe moscoviţii care se plâng de blocajele rutiere să îşi cumpere elicoptere.

„Eu merg cu elicopterul. Şi voi ar trebui să vă cumpăraţi elicoptere în loc de maşini – aşa nu veţi avea nevoie de drumuri”, a recomandat el. Gromov a precizat că 400 de locuitori din regiunea Moscovei au deja elicoptere în proprietate.
Subiectul ambuteiajelor, o provocare majoră pentru Capitala Rusiei, a fost adus în prim plan în iunie, când, din cauza lucrărilor la autostrada Leningradskoie, peste 1.500 de persoane care se îndreptau spre aeroportul Şeremetievo au pierdut avionul. Din cauza blocajelor din trafic, nici piloţii nu ajungeau la timp la aeroport.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata