Medvedev cere ajutorul armatei la stingerea incendiilor; bilanţul victimelor creşte la 18

Preşedintele rus, Dmitri Medvedev, a adresat vineri (30 iulie 2010) un apel Ministerului Apărării să acorde sprijin la lichidarea incendiilor care afectează partea centrală şi de vest a Rusiei, a declarat purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Natalia Timakova, citată de agenţiile ruse de presă.

Între timp, bilanţul victimelor care şi-au pierdut viaţa în incendii a crescut la 18, dintre care şase erau locuitori ai unui sat din apropierea de Moscova, transmite postul Rossia-24. Bilanţul precedent indica opt morţi.
Corpurile a şase persoane din Mohovod, în preajma Moscovei, au fost identificate vineri, după ce focul a devastat cătunul. Cinsprezece case au fost distruse, relatează Interfax.

De asemenea, în regiunea Riazan, la 200 de kilometri de Moscova, trei persoane au murit într-un incendiu, iar în regiunea Lipetsk, la 500 de kilometri de Moscova, un pompier şi-a pierdut viaţa, iar trei persoane au fost grav rănite, potrivit directorului spitalului din localitate, Valeri Dedov, citat de Itar-Tass.
În Voronej, la 500 de kilometri de Moscova, focul a mistuit 170 de case, cinci oameni au murit, iar aproximativ 100 au suferit arsuri. Din zonă au fost evacuaţi peste o mie de oameni.

Premierul rus Vladimir Putin s-a deplasat în satul Verhniaia Veriaia, din regiunea Nijni Novgorod, în care au ars toate cele 341 de case, 800 de oameni rămânând fără adăpost.
Partea de vest a Rusiei se confruntă, de o lună, cu o arşiţă fără precedent, cu temperaturi record de aproape 40 de grade. Situaţia s-a complicat joi, când vântul a favorizat extinderea incendiilor pe largi suprafeţe.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata