Microsoft va lansa o versiune online gratuită a pachetului Office 2010

7

– Gigantul american Microsoft Corp a anuntat ca in prima jumatate a anului urmator va lansa o versiune gratuita a pachetului sau software Office, versiune pe care utilizatorii o vor putea accesa online, in incercarea de a concura cu produsele gratuite pe care rivalul sau Google Inc le-a lansat inca din urma cu trei ani, informeaza Reuters.

– Analistii sunt de parere ca o versiune gratuita a pachetului Office ar putea afecta vânzarile celei mai puternice si mai profitabile divizii de afaceri a Microsoft.

.

Cel mai mare producator mondial de programe software a precizat ca pachetul Office 2010 va include versiuni gratuite ale programelor Word, Excel, Powerpoint si Onenote.

Microsoft va pune la dispozitie versiunile gratuite in momentul in care va incepe sa comercializeze Office 2010, urmatoarea sa lansare majora de produs, programata pentru prima jumatate a anului urmator.

Actuala versiunea pachetului Office a fost lansata pe piata in luna ianuarie 2007. Microsoft nu a spus cât va costa pachetul Office 2010. O versiune gratuita a pachetului Office 2010 este ultima salva dintr-un razboi intre cei doi giganti din domeniul tehnologiei, Microsoft si Google, un razboi care s-a intensificat in ultima vreme.

În urma cu o saptamâna Google, cel mai popular motor de cautare online, a anuntat ca are de gând sa lanseze un sistem de operare gratuit, in ideea de a contesta pozitia de lider de care se bucura Microsoft pe aceasta piata gratie sistemului Windows.

Aceasta dupa ce luna trecuta Microsoft si-a lansat propriul motor de cautare online, denumit Bing, care a inceput deja sa cucereasca o parte din cota de piata a Google.

Analistii sunt de parere ca o versiune gratuita a pachetului Office ar putea afecta vânzarile celei mai puternice si mai profitabile divizii de afaceri a Microsoft.

În primele trei trimestre ale actulului exercitiu fiscal, divizia Office a inregistrat un profit operational de 9,3 miliarde de dolari si o cifra de afaceri de 14,3 miliarde de dolari.

Una din cele mai populare versiuni ale pachetului Office, care include si cele patru programe pe care Microsoft are de gând sa le faca gratuite in Office 2010, se comercializeaza pentru 150 de dolari.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata