Mii de cărţi ale unui opozant al lui Putin confiscate în Rusia

Mii de exemplare ale unei cărţi scrise de opozantul liberal rus Boris Nemţov despre omul forte al Rusiei, premierul Vladimir Putin, au fost confiscate de poliţie, care a invocat caracterul ‘extremist’ al conţinutului cărţii, a indicat miercuri (25 august 2010) partidul politicianului liberal.

‘Am expediat cărţi cu trenul şi în momentul în care erau încărcate într-o maşină, ele au fost confiscate’ de poliţie, a precizat purtătorul de cuvânt al partidului Solidaritatea, Olga Şorina, potrivit Interfax. Potrivit poliţiştilor din Murmansk, care au confiscat exemplarele în acest oraş-port din nordul extrem al Rusiei, cartea ‘Putin, bilanţ, 10 ani’ conţine ‘literatură extremistă’, a indicat Olga Ţorina.

Două persoane care au transportat cărţile de la tren la maşină au fost interogate de reprezentanţi ai Ministerului de Interne în această regiune, potrivit aceleiaşi surse.
Boris Nemţov, fost vicepremier al lui Boris Elţin între anii 1997-98 şi care reprezenta generaţia tinerilor reformatori în anii 1990, a trecut în opoziţie şi a devenit foarte critic faţă de premierul Vladimir Putin.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata