Mişcarea naţionalistă din Ungaria respinge acuzaţiile României potrivit cărora intenţiona să detoneze o bombă

22

Mișcarea de tineret 64 de comitate (HVIM) a respins acuzațiile României potrivit cărora intenționa să detoneze o bombă la Târgu Secuiesc (Kezdivasarhely), în centrul României, informează agenția MTI.

HVIM a răspuns la declarațiile făcute de procurori ai unității de contraterorism și crimă organizată (DIICOT) din România care au anunțat că autoritățile au reținut un lider local al HVIM suspectat că intenționa să detoneze un dispozitiv exploziv artizanal în acest oraș marți în timpul sărbătorii naționale.

HVIM, care se descrie ca „radicali naționaliști”, a mai declarat că organizația sa din Ținutul Secuiesc a fost expusă la „hărțuieli și calomnii din partea serviciilor secrete” pe parcursul zilei trecute, notează MTI.

Ea adaugă că comunicatul de presă emis de serviciul român de informații SRI este „plin de minciuni” deoarece autoritățile nu au găsit „niciun dispozitiv exploziv ce ar fi putut fi utilizat într-un mod imaginat de SRI”.

În timpul perchezițiilor efectuate, autoritățile nu au găsit nimic altceva decât „steaguri, T-shirt-uri, petarde de Anul Nou, un accesoriu optic pentru airsoft și artificii pentru un tort de zi de naștere”, mai afirmă HVIM.

HVIM, al cărei nume se referă la numărul de comitate din Ungaria în interiorul frontierelor pre-tratatul Trianon, anunță că din cauza „calomniilor absurde” se va adresa tribunalelor internaționale, presei internaționale și organizațiilor de drepturi ale omului.

Creștin-Democrații ce coguvernează în Ungaria au declarat că dacă acuzațiile se dovedesc întemeiate, vor condamna HVIM deoarece minoritatea etnică maghiară din România a luptat întotdeauna pentru drepturile ei pașnic, potrivit partidului, notează MTI. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)


Urmăriți FINANCIARUL.RO și pe Google News