Moartea unui tânăr negru la Ferguson: poliţistul scapă de urmărirea penală

Polițistul american Darren Wilson scapă de orice urmărire penală după moartea unui tânăr negru pe care l-a împușcat cu șase gloanțe la începutul lunii august la Ferguson, Missouri, a anunțat luni procurorul.

După trei luni de deliberări ale unui mare juriu popular, procurorul Robert McCulloch a făcut acest anunț în timp ce sute de persoane erau adunate pe străzile din Ferguson în așteptarea deciziei, ridicând temerile unor noi confruntări, după cele mai grave revolte rasiale în vară.

„Datoria unui mare juriu este de a separa faptele de ficțiune”, a declarat procurorul în fața presei, adăugând că jurații „au stabilit că nu există niciun motiv suficient pentru urmărirea penală a ofițerului Wilson”.

Familia victimei s-a declarat „dezamăgită profund”, dar a chemat la calm.

Michael Brown, un tânăr de culoare de 18 ani care nu era înarmat, a fost ucis de Darren Wilson în plină zi pe o stradă din Ferguson la 9 august cu cel puțin șase gloanțe.

Corpul tânărului a fost lăsat la vedere, sub privirile trecătorilor, timp de mai multe ore în soare, provocând furia manifestanților care au văzut în aceasta un semn suplimentar de dispreț al forțelor de ordine pentru populația de culoare.

Cu douăzeci de minute înainte de confruntare, Michael Brown a fost filmat într-un magazin în timp ce încerca să fure o cutie de trabucuri, amintește AFP. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata