Monede în valoare de un milion de dolari găsite într-o epavă din apele Floridei de o familie de căutători de comori

O familie de căutători de comori a găsit o colecție de monede estimată la un milion de dolari în epava unui galion spaniol din secolul al XVIII-lea, scufundat în apele Floridei, relatează 7sur7.be.

Comoara, care cuprinde 51 de monede de aur, o monedă emisă în timpul regelui Filip al V-lea, dar și 12 metri de lanțuri de aur, a fost scoasă la suprafață luna trecută din apele puțin adânci de pe coasta Fort Pierce, la circa 130 de kilometri nord de Miami (sudul Statelor Unite).

Anunțul a fost făcut abia în cursul acestei săptămâni pentru a coincide cu marcarea a 300 de ani de la naufragiul unei flote de vase care venea din Cuba și care s-a scufundat, la sfârșitul lui iulie 1715, din cauza unui puternic uragan. Statul California urmează să primească 20% din comoara recuperată de pe fundul oceanului, potrivit legii californiene. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
1 Comentariu
  1. Eugen spune

    Noroc ca descoperirea s-a făcut în state ca în România erau declarate tezaur național și luate pe moca de la descoperitori, ba poate mai erau și arestați pentru „furt” din site arheologic.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata