Moschee la New York: Obama respectă opinia şefului democraţilor din Senat

Barack Obama „respectă” opinia şefului majorităţii democrate din Senat care a manifestat opoziţia sa faţă de construcţia unei moschei în apropiere de Ground Zero la New York, a declarat marţi (17 august 2010) un purtător de cuvânt al preşedintelui american.

Preşedintele Obama a apărat vineri dreptul de a fi ridicată o moschee în apropierea acestui loc sensibil, în numele libertăţii de cult garantate prin Constituţie, amintesc AP şi AFP.
Harry Reid, aliat apropiat al lui Obama, „crede că moscheea trebuie construită în altă parte”, a indicat luni purtătorul de cuvânt al senatorului de Nevada (vest), în prezent angajat într-o campanie dificilă pentru realegerea sa în acest stat conservator.

„Ceea ce preşedintele a declarat vineri seară, este că el respectă dreptul fiecăruia, democrat, republican, independent de a nu fi de acord cu opinia sa în acest subiect”, a declarat purtătorul de cuvânt adjunct al preşedinţiei, Bill Burton, în avionul care îl transporta pe Obama marţi dimineaţă la Seattle (nord-vest).

Citește și
1 Comentariu
  1. Lorenzo spune

    De ce nu construiesc si crestinii o Catedrala in fata moscheii musulmane?

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata