Nataţie: Fostul campion mondial Naoya Tomita, suspendat 18 luni după ce a furat o cameră foto

Înotătorul japonez Naoya Tomita, a fost suspendat pentru 18 luni de Federația de natație din țara sa și concediat de la locul de muncă după ce a furat o cameră foto la Jocurile sportive ale Asiei de la Incheon (Coreea de Sud).

Tomita, fost campion mondial, a fost exclus de la competiția desfășurată între 19 septembrie și 4 octombrie la Incheon și obligată să-și plătească singur drumul către casă, după ce a recunoscut că a furat o cameră evaluată la 8 milioane woni (7.600 dolari), care aparținea unui jurnalist sud-coreean. El a primit inițial interdicția de a părăsi Coreea de Sud până la clarificarea cazului său, însă ulterior a fost autorizat să plece după ce a plătit o amendă de un milion de woni.

Medaliat cu aur la ediția din 2010 a Jocurilor Asiatice, Tomita s-a întors de această dată în Japonia fără nicio medalie. El a fost filmat de o cameră de supraveghere în timp ce fura aparatul foto, după ce ziaristul anunțase dispariția acesteia.

Agenția japoneză Kyodo precizează că Tomita a fost suspendat de Federația japoneză de natație până la 31 martie 2016, în timp ce angajatorul său, compania de echipament sportiv Descente, a decis să-l concedieze pe sportivul în vârstă de 25 ani. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata