Naufragiul navei Costa Concordia: Comandantul Schettino va reveni la locul tragediei

Francesco Schettino, comandantul vasului de croazieră Concordia naufragiat acum doi ani lângă insula toscană Giglio, va fi autorizat să urce, joi, la bordul epavei, pentru prima dată după tragedia soldată cu 32 de morţi, informează marţi AFP.

Judecătorul care prezidează procesul a acceptat marţi solicitarea lui Schettino de a participa la o nouă vizită a experţilor pe epava pachebotului, care a fost ranfluată în apropierea coastei, au precizat media italiene.

O primă vizită a experţilor, la 23 ianuarie, a dus la confiscarea a două calculatoare care se aflau în sala de comandă. Cea de-a doua vizită are în vedere examinarea generatorului de rezervă al navei.

Costa Concordia, având la bord 4229 persoane, între care 3200 de turişti, a eşuat la câteva zeci de metri de insula Giglio. S-a stabilit că pachebotul naviga prea aproape de coastă şi s-a lovit de o stâncă, iar Francesco Schettino este urmărit pentru omor multiplu prin imprudenţă, abandonarea navei şi pagube provocate mediului. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata