Negociatorii americani și chinezi se vor întâlni în Shanghai la finalul lunii iunie

Negociatorii-șefi ai Statelor Unite și Chinei privind disputa comercială dintre cele două țări se vor întâlni în Shanghai în perioada 30-31 iulie pentru următoarea rundă de discuții, a transmis Ministerul Comerțului din China, conform Reuters.

Întâlnirea de la finalul lunii iulie va fi prima întrevedere față-în-față dintre oficialii chinezi și americani, după ce președintele american Donald Trump și omologul său chinez Xi Jinping au convenit în cadrul summitului G20 să reia negocierile comerciale.

Președintele american Donald Trump a declarat vineri că Steve Mnuchin, secretarul Trezoreriei din Statele Unite, a avut „discuții productive” cu omologul său chinez pentru rezolvarea disputei comerciale dintre cele două țări.

Preşedintele SUA, Donald Trump, a declarat în urmă cu o săptămână că taxele vamale impuse de Washington au afectat puternic economia Chinei, care se confruntă cu cea mai mică rată a creşterii economice din ultimii 27 de ani. „Taxele vamale impuse de Statele Unite au un impact major asupra companiilor, care încearcă acum să plece din China pentru a nu mai fi supuse tarifelor vamale. Pleacă mii de companii. De aceea, China vrea un acord comercial cu Statele Unite”, a afirmat Donald Trump.

Ulterior, Administraţia Chinei a denunţat declaraţiile preşedintelui SUA, Donald Trump, cerând ajungerea la un acord comercial axat pe „respect reciproc şi egalitate”.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata