Nici o legătură între laptele Synutra şi dezvoltarea prematură a sânilor în cazul a 3 fetiţe din China

Experţii care au investigat cel mai recent scandal legat de siguranţa produselor din China nu au găsit nici o legătură între formula folosită de o marcă de lapte praf şi nivelul anormal de ridicat de hormoni şi dezvoltarea prematură a sânilor în cazul a 3 fetiţe, relatează agenţiile internaţionale de presă, citând Ministerul Sănătăţii de la Beijing.

Ministerul a lansat o anchetă în urma unor plângeri înainte de părinţi potrivit cărora fetiţelor au început să le crească sâni după ce au băut lapte fabricat de Synutra International Inc. Compania cu sediul în China a respins această ipoteză.
Cercetătorii ‘nu au descoperit nimic anormal în ceea ce priveşte cantitatea de hormoni conţinută de laptele pudră Synutra şi alte mărci’ după ce au testat mostre de la 14 producători, a precizat un purtător de cuvânt al ministerului, Deng Haihua.

În ceea ce priveşte eşantioanele Synutra, ‘nu a fost găsit niciun fel de hormon sexual interzis’, iar hormonii care se produc în mod normal în lapte se aflau în limite normale, a adăugat el, într-o conferinţă de presă la Beijing. Industria chineză a produselor lactate a fost zguduită la sfârşitul anului 2008 de un imens scandal:

adăugarea de melamină în laptele destinat copiilor a dus la moartea a şase bebeluşi şi a îmbolnăvit 300 000. Scandalul, în care au fost implicate 22 de firme de produse lactate, dintre care unele foarte mari, a dus la retragerea masivă, din toată lumea, a produselor chinezeşti care conţineau lapte şi a declanşat o adevărată psihoză în China.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata