Nicio alternativă la pașapoartele de vaccin, spune șeful aeroportului din Dubai

Șeful celui mai aglomerat aeroport din lume pentru pasageri internaționali a declarat că pașapoartele Covid sunt singura modalitate de a relua călătoriile în masă, în străinătate.

Directorul executiv al aeroporturilor din Dubai, Paul Griffiths, a declarat pentru BBC: „Nu cred că există o alternativă”.

Criticii sistemelor digitale susțin că sunt discriminați cei ce nu pot fi vaccinați.

Dar Griffiths spune că este un susținător complet al documentelor, despre care spune că sunt „inevitabile”.

„Cred că problema nu este pașaportul vaccinului și discriminarea acestuia. Este nevoia de a lansa lucrurile și de a avea un program adecvat de vaccinuri echitabil, la nivel global”, a spus el.

Organizația Mondială a Sănătății și Consiliul Mondial al Turismului se numără printre cei care se opun pașapoartelor de vaccinare pe fondul temerilor că vor crea o „societate pe două niveluri”.

Luna trecută, doctorul Mike Ryan de la OMS, și-a reiterat îngrijorarea cu privire la problemele etice și echitabile din jurul pașapoartelor vaccinale.

„Trebuie luate în considerare, mai ales într-o lume în care vaccinul este distribuit într-un mod atât de inechitabil”, a spus el.
Industria aeronautică caută cu disperare modalități de a crește viteza după daunele provocate de restricțiile guvernamentale și de prăbușirea încrederii pasagerilor.

Potrivit Grupului de acțiune pentru transportul aerian, acesta a adus o contribuție anuală de 3,5 trilioane de dolari la economia globală înainte de pandemie.

Cu toate acestea, având în vedere că zborurile sunt la sol, numărul celor care trec prin Aeroportul Internațional Dubai s-a prăbușit într-un mod similar cu restul industriei.

Chiar și așa, 2020 a fost al șaptelea an consecutiv în Dubai, fiind cel mai aglomerat aeroport din lume pentru pasageri internaționali, după ce a depășit Londra Heathrow în 2014.

Un număr record de 86,3 milioane de persoane au trecut în 2019, dar pe măsură ce pandemia de coronavirus a afectat zborurile, acestea au scăzut cu 70% la 25,8 milioane anul trecut.
Griffiths dorește ca acest număr să crească din nou: „Trebuie să intrăm mai degrabă în gestionarea riscurilor, decât în ​​evitarea riscurilor”.

El a adăugat: „Nu cred că lumea poate supraviețui fără această mobilitate mult, cu siguranță socială și economică, dar puteți înțelege de ce țările din întreaga lume sunt foarte conservatoare. Ultimul lucru pe care îl dorește orice politician este un val de infecție pe teritoriul lor. ”

Anul trecut, Emiratele Arabe Unite și-au văzut contractul economic cu 6,1% mai slab, pe fondul încetinirii globale.

Pentru Dubai, un hub din Orientul Mijlociu, care joacă un rol cheie în aderarea la Est și Vest, călătoria cu avionul este esențială pentru repararea pagubelor.

Griffiths spune: „Orașul a fost construit ca un hub global și a permis dezvoltarea unui centru comercial și turistic extraordinar aici în EAU.

„Deci, suntem destul de dependenți, deoarece cel puțin 35% din PIB se bazează pe activarea călătoriilor și a turismului, deci are un efect dramatic aici.”
Dacă călătoriile aeriene internaționale urmează să se deruleze din nou, „țara este cea care decide care sunt cerințele de intrare și depinde de companiile aeriene și aeroporturile din întreaga lume să o aplice”, spune Griffiths.

„Dacă toate acestea funcționează și toată lumea se reunește, pașapoartele de vaccin vor fi un mod foarte, foarte simplu de a călători fără documente în întreaga lume”.

aeroporturicalatoriiDubaiturism
Comentarii (0)
Adaugă comentariu