Niciun pasager al avionului prăbuşit în Ucraina nu a prezentat la îmbarcare un paşaport american

Niciunul dintre pasagerii avionului Boeing 777 care s-a prăbușit în Ucraina la 17 iulie nu a prezentat la îmbarcare acte de identitate americane, a anunțat, vineri, compania de televiziune CNN, citată de ITAR-TASS.

Cu toate acestea, deocamdată este prematur să se afirme că la bordul avionului nu erau cetățeni americani: unii dintre pasageri puteau să aibă dublă cetățenie și să prezinte pașaportul altei țări. Potrivit CNN, la ora actuală autoritățile SUA clarifică această problemă.

Anterior, în mass-media americane a apărut informația conform căreia la bordul avionului prăbușit se aflau 23 de cetățeni americani, însă această informație nu a fost confirmată oficial.

Președintele american Barack Obama a declarat vineri că, potrivit informațiilor pe care le dețin deocamdată autoritățile SUA, în avionul prăbușit s-ar fi aflat ‘cel puțin un cetățean american’.

Avionul Boeing 777 al companiei Malaysia Airlines, care efectua o cursă pe ruta Amsterdam-Kuala Lumpur, s-a prăbușit joi după-amiaza pe teritoriul Ucrainei, în regiunea Donețk. Toate cele 298 de persoane aflate la bord și-au pierdut viața. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata