Niciunul din statele membre ale NATO nu va recunoaşte rezultatele alegerilor din Siria

Secretarul general al NATO, Anders Fogh Rasmussen, și-a exprimat convingerea că niciunul din cele 28 de state membre ale Alianței Nord-Atlantice nu va recunoaște rezultatele alegerilor prezidențiale ce au avut loc marți în Siria.

„Alegerile prezidențiale siriene sunt o farsă. Ele nu corespund normelor internaționale ce reglementează alegeri libere și corecte. Sunt convins că niciun aliat nu va recunoaște rezultatele acestor pretinse alegeri”, a afirmat Rasmussen, potrivit RIA Novosti.

Peste 15 milioane de sirieni sunt chemați marți la urne pentru a-l alege pe șeful statului. Actualul președinte Bashar al-Assad, considerat favorit al scrutinului, se confruntă cu alți doi candidați, puțin cunoscuți de către electorat — Hassan Al-Nouri, profesor la Universitatea din Damasc, și Maher al-Hajjar, deputat în parlamentul național reprezentând așa-numita opoziție internă moderată. În luna martie, parlamentul sirian a aprobat o nouă lege electorală care, pentru prima dată în istoria Siriei, a autorizat participarea mai multor candidați la competiția pentru funcția supremă în stat, într-o țară devastată de peste trei ani de un conflict sângeros.

Citeste si:  Comisia UE va încheia contractele de vaccinare AstraZeneca și Johnson & Johnson, la expirare

Scrutinul, organizat în zonele controlate de regimul de la Damasc, este denunțat ca o ‘parodie a democrației’ de către opoziție și țările occidentale. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Consent management powered by Real Cookie Banner