Nicolas Sarkozy a fost retinut

Fostul presedinte francez Nicolas Sarkozy a fost retinut marti in legatura cu presupuse ilegalitati in ceea ce priveste finantarea campaniei sale prezidentiale din anul 2007, informeaza site-ul cotidianului Le Figaro.

Sarkozy este la un sediu al politiei judiciare, in Nanterre, conform cotidianului Le Monde si site-ului de stiri Mediapart.

Le Monde informează ca fostul presedinte ar putea fi retinut pana la 48 de ore pentru audieri.

Sarkozy este vizat inca din aprilie 2013 de o ancheta cu privire la acuzatii referitoare la o finantare din Libia, din partea fostului dictator Muammar Kadhafi, a campaniei sale pentru scrutinul prezidential din 2007, in urma caruia a devenit presedinte.

Audierea are loc la cateva saptamani dupa ce un fost apropiat al lui Nicolas Sarkozy, Alexandre Djouhri, a fost arestat la Londra in cadrul anchetei, acesta fiind ulterior eliberat pe cautiune, informeaza site-ul postului France 24.

In 2012, site-ul de stiri francez Mediapart a publicat un document semnat de un fost demnitar libian care afirma ca regimul lui Muammar Kadhafi a acceptat in 2006 sa finanteze cu mai multe de milioane de euro campania prezidentiala a lui Nicolas Sarkozy.

In noiembrie 2016, Ziad Takieddine, un om de afaceri franco-libian, a declarat ca a intermediat transferul a cinci milioane de euro din Libia catre Sarkozy si Claude Guéant, fostul sef de cabinet si director de campanie al presedintelui francez.

Sarkozy, care a fost presedinte al Frantei intre 2007 şi 2012, a negat in mod constant acuzatiile, pe care le-a catalogat drept „grotesti”.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata