Ninsori acide în Coreea de Sud

19

La fel ca ploile acide, zăpada poate fi și ea toxică. Meteorologii sud-coreeni au lansat luni, 20 ianuarie, o avertizare în acest sens, informează 7sur7.be.

‘Vă rugăm să vă luați umbrele cu dumneavoastră fiindcă ninsorile care cad în regiunile centrale ale țării sunt acide’, recomandă specialiștii în meteorologie. PH-ul acestor ninsori a fost estimat la 3,8 (4,2 la Seul), fiind datorat smogului toxic legat de concentrația particulelor fine.

Zăpada acidă este destul de frecventă în anumite zone ale lumii. Ca și ploaia acidă, ea este provocată de emisiile de dioxid de sulf și oxid de azot care reacționează cu moleculele de apă din atmosferă.

Cele două gaze sunt destul de obișnuite, îndeosebi în țările puternic industrializate. Zăpada acidă prezintă în general un grad de aciditate mai mic decât ploaia, dar poate avea o influență reală asupra PH-ului apei și solului. Poate fi periculoasă și pentru sănătate, provocând mai ales probleme ale pielii, încheie 7sur7.be. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata