Noua decană de vârstă a omenirii a murit la 116 ani

13

La câteva zile după ce a ajuns decana de vârstă a omenirii, americanca Gertrude Weaver a murit la 116 ani, a anunțat presa americană, preluată marți de AFP.

Gertrude Weaver, care ar fi împlinit 117 ani în 4 iulie, a murit luni dimineață în urma unor complicații provocate de pneumonie, într-o casă de bătrâni din statul Arkansas (sudul Statelor Unite). Ea devenise decana de vârstă a omenirii la 1 aprilie, după decesul japonezei Misao Okawa la 117 ani.

‘Știa că este decana de vârstă de pe glob și era foarte fericită. Aprecia fiecare apel telefonic, fiecare scrisoare, fiecare comentariu’, a declarat în Washington Post Kathy Langley de la ‘Silver Oaks Health and Rehabilitation Center’, unde a murit Weaver.

Născută în 1898 din părinți agricultori, Gertrude Weaver a fost cel mai mic din cei șase copii ai familiei. Ea a declarat unui ziar din Arkansas că longevitatea se datorează, între altele, faptului că ‘s-a purtat bine cu toți’. A avut patru copii dintre care numai unul mai trăiește, un fiu care împlinește marți 94 de ani, potrivit Washington Post. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata