Noua Zeelandă: Prinţul George s-a jucat cu copii de vârsta lui, la primul său eveniment oficial

Micul prinţ George al Angliei a participat miercuri, 9 aprilie, în Noua Zeelandă, la prima sa acţiune publică oficială: el s-a jucat cu zece copii neo-zeelandezi de vârsta lui, relatează AFP.

Copilul de opt luni, care călătoreşte împreună cu părinţii săi, William şi Catherine, în turneul din Noua Zeelandă şi Australia, ‘s-a întâlnit’ cu zece bebeluşi de vârsta lui în Casa Guvernului, reşedinţa guvernatorului general al Noii Zeelande, reprezentantul reginei Elisabeta a II-a. Evenimentul, organizat de o asociaţie pentru ajutorarea copiilor, Plunket, s-a desfăşurat într-o sală în care tronează un portret al străbunicii micuţului George, regina Elisabeta.

Preşedinta asociaţiei Plunket, Tristine Clark, a spus că toţi copiii au aproximativ aceeaşi vârstă ca George, fiind şi ei primii bebeluşi ai unor cupluri. Au fost aleşi în aşa fel încât să reflecte diversitatea populaţiei neo-zeelandeze, părinţii lor provenind din mai multe grupuri etnice, iar unul din cupluri fiind homosexual. ‘Suntem o ţară multiculturală şi am vrut ca ducele şi ducesa (de Cambridge) să se întâlnească cu persoane care să reprezinte întreaga societate’, a adăugat Tristine Clark.

George ar putea într-o bună zi deveni şef de stat al Noii Zeelande şi Australiei dacă cele două ţări nu renunţă între timp la statutul de monarhie constituţională în favoarea celui de republică. Grupul de presiune pentru instaurarea republicii în Noua Zeelandă a spus că micul George este ‘foarte drăguţ, ca toţi bebeluşii’, dar că oricare dintre cei zece copii neo-zeelandezi cu care s-a întâlnit este mai îndreptăţit decât el să fie într-o zi şef de stat în ţara de la Antipozi. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata