Noua Zeelandă şi Australia sunt primele ţări în care merge micul prinţ George

14

Prinţul William al Marii Britanii şi soţia sa, Catherine, au sosit luni cu micul prinţ George în Noua Zeelandă, aceasta fiind prima vizită oficială a copilului lor de opt luni, transmite AFP.

Familia princiară a coborât pe aeroportul din Wellington, prima etapă a turneului de trei săptămâni în Noua Zeelandă şi Australia, pe un vânt puternic, cu ploaie şi ceaţă. Prinţul George va fi prezent doar la câteva evenimente, au informat serviciile părinţilor săi de la Kensington Palace, urmând să îşi petreacă cea mai mare parte a timpului departe de privirile curioşilor, cu doica lui spaniolă recent angajată.

George va fi într-o bună zi şeful de stat al Noii Zeelande şi al Australiei dacă cele două ţări nu renunţă până atunci la statutul lor de monarhie constituţională în favoarea celui de republică. Și Catherine este la prima sa vizită în Noua Zeelandă şi Australia, spre deosebire de prinţul William, care a fost de mai multe ori, prima oară când avea nouă luni, în 1983, cu părinţii săi, Charles şi Diana. Ultima vizită a efectuat-o în 2011.

Cei doi au călătorit în 2012 în Singapore, Malaezia, Insulele Solomon şi Tuvalu, reprezentând-o pe regina Elisabeta a II-a în anul în care şi-a sărbătorit jubileul de diamant.

În cadrul turneului, William şi Kate vor avea diferite întâlniri, vor participa la acţiuni de binefacere, vor omagia cultura locală şi vor lua parte la ceremonii comemorative.

Vizita familiei princiare a relansat dezbaterea asupra viitorului monarhic al Noii Zeelande, fostă colonie britanică, apoi dominion înainte să devină stat suveran în 1947. Actualul premier, John Key (conservator), apreciază că este puţin probabil să aibă loc o schimbare ‘în viitorul apropiat’, afirmând că monarhia se bucură în ţara sa de o susţinere solidă. Însă Don McKinnon, fost vicepremier, şi el conservator, a afirmat la sfârşitul săptămânii trecute că este ‘inevitabil’ ca Noua Zeelandă să devină republică. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata