O fâşie de pământ a apărut în apropierea coastei nordice a Japoniei

O fâșie de pământ de 300 de metri lungime și 40 de metri lățime a apărut în apropiere de coasta nordică a Japoniei, fenomen care se explică printr-o alunecare de teren, potrivit geologilor, relatează luni AFP.

Această fâșie de uscat se află la aproximativ 10 metri deasupra nivelului mării, de-a lungul litoralului orașului Rausu de pe insula nordică Hokkaido.

Eliminând temerile inițiale privind o activitate seismică intensă care ar fi putut genera această insulă, experții se gândesc la ipoteza unei alunecări de teren în apropiere, a confirmat pentru cotidianul local Hokkaido Shimbun cercetătorul nipon Yoshinori Yajima.

‘Este diferit de un cutremur de pământ’, a declarat pentru AFP un reprezentant al regiunii, precizând că fâșia de pământ astfel creată nu ar trebui să se extindă.

Fenomenul nu are nimic în comun cu erupția vulcanică în urma căreia s-a format o nouă insulă la sfârșitul anului 2013 la aproximativ o mie de kilometri sud de Tokyo. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES) Foto: imgur.com

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata