O femeie din Nigeria suspectată de Ebola a provocat panică pe aeroportul din Istanbul

O femeie din Nigeria, care a sosit în Turcia marți dimineața, 12 august, a fost plasată în carantină cu suspiciunea de infectare cu virusul Ebola, pe Aeroportul Atatürk din Istanbul, potrivit site-ului airporthaber.com, citat de cotidianul turc Hurriyet.

Femeia a provocat panică în momentul în care s-a constatat că avea febră în avionul care efectua o cursă din Lagos către Istanbul.

Paramedicii de la Direcția Generală de Sănătate pentru Frontiere și Zonele de Coastă au urcat la bordul avionului în momentul aterizării acestuia la Istanbul și, după debarcarea celorlalți pasageri, femeia și copilul acesteia au fost plasați în carantină.

Femeia, despre care se crede că ar fi însărcinată, a fost dusă apoi la spital pentru a se stabili dacă este sau nu infectată cu virusul Ebola.

Purtătorul de cuvânt al Turkish Airlines, Ali Genç, a confirmat incidentul pe contul său de Twitter. El a precizat că avionul a fost dezinfectat ca măsură de precauție.

Virusul Ebola se răspândește prin contact direct cu sângele sau fluidele corporale ale persoanei infectate. El nu se răspândește, la fel ca gripa, pe calea aerului.

Potrivit ultimelor informații oferite de Organizația Mondială a Sănătății (OMS), virusul Ebola a provocat până acum, de la apariția celui mai recent focar în Africa de Vest, moartea a 1.013 persoane și infectarea altor 1.848. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata