O mie de persoane au urcat scările clădirii World Trade Center din New York

Circa o mie de persoane au urcat duminică, 17 mai, scările clădirii 1 World Trade Center din New York, cel mai înalt zgârie nori din SUA, într-o cursă de strângere de fonduri pentru veteranii de război, relatează EFE.

Proba, prima de acest tip care se desfășoară în așa numitul „Turn al Libertății” de la inaugurarea sa anul trecut, a fost organizată de două fundații înființate în memoria pompierilor care au murit în atentatele de la 11 septembrie 2001 și sprijinirii familiilor lor.

Participanții au urcat aproximativ 2.000 de scări până la etajul 90 al clădirii într-o cursă care este deja clasică în alte turnuri new-yorkeze, precum Empire State Building.

Clădirea 1 World Trade Center este principala structură din noul complex înălțat pe locul în care se aflau Turnurile Gemene. Cu 541 de metri înălțime, este cea mai înaltă clădire din SUA.

La probă au luat parte numeroși prieteni ai celor care au murit în atentatele de la 11 septembrie precum și veterani cu răni de război, dintre care unii cu proteze.

Datorită acestei curse, organizatorii au reușit să strângă jumătate de milion de dolari, potrivit mass-media locale. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata