O rochie a lui Scarlett şi alte ţinute din filmul „Pe aripile vântului” vor fi vândute la licitaţie

O rochie a lui Scarlett O’Hara și alte costume sau accesorii purtate în celebrul film „Pe aripile vântului” vor fi scoase la licitație la 18 aprilie în SUA, a informat joi casa Heritage Auction, citată de AFP.

Rochia gri cu broderii negre purtată în trăsură de Scarlett — interpretată de Vivien Leigh — va fi vândută începând cu prețul de 60.000 de dolari. Rochia face parte din lotul de 150 de articole legate de film care vor fi vândute la Beverly Hills (vestul SUA) sau online pe site-ul Heritage Auction (www.ha.com).

Piesele fac parte din colecția lui James Tumblin, fost artist make-up și hair stylist la studiourile Universal, care a început să colecționeze suveniruri din filmul care a câștigat 10 premii Oscar în anii 60.

Printre alte piese scoase la vânzare figurează costumul gri purtat de Rhett Butler — jucat de Clark Gable — (preț estimativ 30.000 de dolari), uniforma de soldat confederat (30.000 de dolari) purtată de Ashley Wilkes/Leslie Howard și costumul albastru (20.000 de dolari) cu care era îmbrăcată Bonnie Blue, fiica eroilor principali, în ziua accidentului de călărie. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES) Foto: facebook.com/Heritage Auction

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata