OMS: Peste 1.000 de morţi de la declanşarea epidemiei de Ebola

Peste 1.000 de persoane au murit în Africa de Vest după ce au contractat virusul Ebola, a anunțat luni seară Organizația Mondială a Sănătății (OMS), relatează DPA.

Un număr de 52 de persoane au murit de joi până sâmbătă în Guineea, Liberia, Nigeria și Sierre Leone, ceea ce ridică bilanțul deceselor provocate de virusul Ebola la 1.013, dintre cele 1.848 de cazuri confirmate, probabile sau suspecte.

OMS a anunțat, de asemenea, că a convocat luni o comisie de experți pentru a evalua dacă este cazul să trimită în țările afectate de maladie medicamente care sunt încă în stadiu experimental și în cantități reduse. Poziția OMS în privința acestui aspect ar urma să fie făcută publică marți.

Utilizarea recentă a unor medicamente neaprobate pentru Ebola a ridicat întrebarea dacă acestea ar trebui folosite la scară mai largă, în ciuda faptului că nu au fost testate suficient, precizează OMS.

Doi lucrători în domeniul sanitar s-au numărat printre ultimele victime ale epidemiei de Ebola în Liberia, unde bilanțul total este de 294 de morți.

În prezent nu există niciun tratament sau vaccin special contra acestei febre hemoragice caracterizate prin hemoragii, vărsături și diaree și provocate de un virus care se transmite prin contact direct cu sângele, lichidele biologice sau țesuturile persoanelor sau animalelor infectate. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata