ONU: Dezastrele naturale costă lumea până la 300 de miliarde de dolari pe an

Dezastrele naturale, cum ar fi seceta, inundațiile, cutremurele și furtunile aduc pierderi de până la 300 de miliarde de dolari în fiecare an, susține un raport al ONU publicat miercuri la Geneva.

„Pierderile economice provocate de catastrofe ajung acum în medie la 250-300 de miliarde de dolari în fiecare an”, se indică în raportul pregătit de Biroul ONU pentru Reducerea Riscului Dezastrelor.

Acest risc ar putea fi redus dacă lumea investește 6 miliarde de dolari anual în strategiile de gestionare a riscurilor de dezastre.

„Raportul este un semnal de alarmă adresat țărilor, pentru a-și spori angajamentul de a investi în soluții inteligente în vederea consolidării capacității de adaptare la dezastre„, a declarat reporterilor Margareta Wahlstrom, reprezentantul special al ONU pentru reducerea riscului de dezastre.

Publicarea raportului vine la doar două săptămâni înaintea celei de-a treia conferințe mondiale a ONU privind reducerea riscului de dezastre care va avea loc la Sendai, în Japonia, în perioada 14-18 martie. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata