ONU solicită 187 de milioane de dolari pentru ajutorarea celor 250.000 de persoane strămutate din Gaza

Șeful Agenției ONU pentru ajutorarea refugiaților palestinieni (UNRWA) Pierre Krahenbuhl a declarat marți, la Amman, că este nevoie de 187 de milioane de dolari pentru a veni în ajutorul celor 250.000 de persoane strămutate în Fâșia Gaza din cauza conflictului cu Israelul, informează AFP.

‘UNRWA are nevoie în prezent de 187 de milioane de dolari (circa 140 de milioane de euro) pentru a oferi ajutor de urgență’ pentru cele ‘250.000 de persoane strămutate’, a afirmat Pierre Krahenbuhl.

‘Dintre cei care părăsesc adăposturile pentru a se întoarce acasă, mulți dintre ei nu își mai găsesc casele’, a spus el.

Un acord de încetare a focului acceptat de Israel și mișcarea islamistă Hamas, care controlează Fâșia Gaza, a intrat în vigoare marți la ora 08:00 locală (ora 05:00 GMT) pentru 72 de ore și discuții urmează să înceapă pentru o pace mai durabilă.

Armistițiul reprezintă o ‘evoluție a evenimentelor binevenită’, însă ‘acesta nu este sfârșitul istoriei, sau sfârșitul nevoilor’, a declarat Pierre Krahenbuhl în timpul unei conferințe de presă la Amman. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata