Operaţiunile militare împotriva Statului Islamic au costat până în prezent 424 milioane de dolari

Pentru a lupta împotriva organizației teroriste Statul Islamic în Irak și Siria, Statele Unite ale Americii și țările membre ale coaliției au cheltuit până în prezent 424 milioane de dolari, a declarat marți purtătorul de cuvânt al Pentagonului, amiralul John Kirby, informează miercuri RIA Novosti.

‘Am cheltuit circa 424 milioane de dolari de la începutul operațiunii lansate pe 8 august’, a afirmat Kirby. Astfel, a precizat el, costul operațiunii se ridică la 7,6 milioane de dolari pe zi.

De la începutul campaniei militare, Statele Unite și aliații săi au lansat în total peste 300 de raiduri aeriene împotriva jihadiștilor SI, dintre care peste 230 în Irak și 76 în Siria.

Statul Islamic luptă împotriva guvernului sirian din 2012, însă și-a extins atacurile în iunie 2014 și în Irak, cucerind teritorii întinse în ambele țări și proclamând un califat islamic pe teritoriile aflate sub controlul său.

Coaliția internațională condusă de Statele Unite desfășoară în prezent o operațiune militară prin lansarea de lovituri aeriene împotriva țintelor SI în Irak și Siria, notează RIA Novosti. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata