Oscar Pistorius, eliberat după un an de închisoare

Fostul campion paralimpic sud-african la atletism Oscar Pistorius a fost eliberat condiționat, luni seara, după ce a efectuat doar un an de închisoare din cei cinci la care fusese condamnat pentru uciderea prietenei sale, în data de 14 februarie 2013.

Pistorius (28 ani), pus în libertate cu o zi mai devreme față de cât anunțaseră autoritățile, va avea un regim de arest la domiciliu.

Imediat după ce a fost eliberat, Oscar s-a deplasat la domiciliul unchiului său Arnold Pistorius, la Pretoria, a anunțat Anneliese Burgess, purtătoarea de cuvânt a familiei, ”care s-a reunit în liniște”. Un comunicat de presă va fi difuzat în cursul zilei de marți.

”Conducerea închisorii din Pretoria a confirmat că Oscar Pistorius a fost pus sub supraveghere corecțională în această noapte”, a a indicat Manelisi Wolela, purtătorul de cuvânt al serviciilor penitenciare, într-un comunicat remis AFP.

Comisia de eliberări condiționate se pronunțase în favoarea eliberării lui Pistorius încă din data de 21 august, dar ministrul de Justiția a făcut apel.

Oscar Pistorius nu va scăpa însă de justiție, deoarece parchetul a făcut apel împotriva condamnării sale pentru ”ucidere involuntară” și cere ca faptele să fie încadrate la ”crimă”.

Acest nou proces va debuta pe 3 noiembrie, la Curtea Supremă de Apel, care poate să modifice verdictul inițial și să-l condamne pe Pistorius la o pedeapsă mai grea sau să decidă retrimiterea procesului la prima instanță. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata