Oxford întrerupe studiul vaccinului COVID-19 la copii și așteaptă mai multe date cu privire la problemele formării cheagurilor de sânge

Universitatea din Oxford a declarat că a întrerupt un mic studiu din Marea Britanie care a testat vaccinul COVID-19 pe care l-a dezvoltat cu AstraZeneca Plc la copii și adolescenți, deoarece așteaptă mai multe date despre problemele rare de coagulare a sângelui la adulții care au primit vaccinul.

Întreruperea procesului este cea mai recentă lovitură a vaccinului, considerată odată ca o piatră de hotar în lupta împotriva pandemiei, după ce mai multe țări și-au restricționat utilizarea în lumina rapoartelor privind problemele medicale după vaccinare.

Nu au existat probleme de siguranță în studiul pediatric, a spus Universitatea Oxford, adăugând că va aștepta îndrumarea de la supravegherea medicamentelor din Marea Britanie, înainte de a face alte vaccinări.
Universitatea a declarat în februarie că intenționează să înscrie 300 de voluntari cu vârsta cuprinsă între 6-17 ani, cu sediul în Regatul Unit, ca parte a acestui studiu.

Agenția Europeană a Medicamentului (EMA) examinează în prezent rapoartele despre un cheag de sânge cerebral extrem de rar cunoscut sub numele de tromboză a sinusului venos cerebral (CVST) după vaccinările cu AstraZeneca și se așteaptă să-și anunțe constatările miercuri sau joi.

Un înalt oficial EMA a declarat că există o asociere clară între vaccin și CVST, deși cauza directă a cheagurilor este încă necunoscută.
Organizația Mondială a Sănătății, care studiază îndeaproape cele mai recente date privind vaccinul AstraZeneca alături de alte organisme de reglementare, a declarat marți că se așteaptă să nu existe niciun motiv pentru a-și schimba evaluarea că beneficiile vaccinului depășesc orice riscuri.

Discuțiile cu guvernele din întreaga Europă despre producție, aprovizionare, posibile efecte secundare și meritele vaccinului l-au persecutat pe medicul anglo-suedez de luni de zile.

Anthony Fauci, medicul de top din SUA pentru boli infecțioase, a declarat săptămâna trecută pentru Reuters că este posibil ca Statele Unite să nu aibă nevoie de vaccinul AstraZeneca, chiar dacă obține aprobarea de reglementare.

Sursa: Reuters
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata