Păcăleală pe seama UE cu paşapoarte făcute cadou de România sutelor de mii de moldoveni pregătiţi să invadeze Occidentul

Preşedintele Traian Băsescu urmăreşte visul României Mari, iar astfel sute de mii de nefericiţi din Republica Moldova, cărora Bucureştiul le va elibera paşapoarte româneşti, vor putea intra liber în Uniunea Europeană, ţările europene fiind astfel păcălite, notează un material-reportaj publicat de cotidianul italian Il Giornale, aparţinând trustului media al familiei Berlusconi.

„Suntem 28 (de state membre – n.red.) în Uniunea Europeană şi nici măcar nu ştiam asta. Bucureştiul are grijă de a face cadou Uniunii Europene un nou, invizibil şi nedorit stat membru. Acestuia i se adaugă şi o multitudine de imigranţi gata de mutare.
Pentru a înţelege fenomenul, este de ajuns să mergi în cartierul cu ambasadele din Chişinău, capitala Republicii Moldova, cea mai abandonată ţară europeană, un reziduu al fostului imperiu sovietic şi în care economia nu depăşeşte standardele din Sudan.

În această lume a mizeriei uitate, celebră o bună perioadă doar pentru traficul de autovehicule furate şi de fete destinate pieţelor prostituţiei, oamenii îşi petrec ziua la coadă în faţa Ambasadei României. Unde, la ordinul preşedintelui român Traian Băsescu, s-au deschis frontierele unui nou El Dorado.
Acolo lucrează din plin mecanismul perversului laborator destinat creării României Mari. Acolo este la incubator noul flagel care va împinge în Italia şi în alte ţări ale UE o nouă hoardă de nefericiţi ai sorţii”, se afirmă în articolul semnat de jurnalistul Gian Micalessin.

„În birourile Ambasadei, funcţionarii fabrică pe bandă rulantă noi paşapoarte româneşti care pot garanta moldovenilor dreptul la liberă circulaţie în Italia şi în alte 27 (sic!) de ţări ale UE. Până astăzi, politica Bucureştiului a făcut cadou documentul miraculos pentru peste 120.000 de moldoveni. Dar e doar începutul.
Pentru a da mai mult elan multiplicării numărului moldovenilor cu paşaport românesc, Bucureştiul tocmai a deschis două noi consulate în oraşele Bălţi, din nord, şi în Cahul la sud.

Totul este pregătit, în concluzie, pentru miracolul urmărit, a dărui Italiei şi Uniunii Europene peste 800.000 de turişti nedoriţi în căutare de muncă sau activităţi subscrise sectorului criminalităţii”, menţionează articolul din Il Giornale. „Scenariul care promite transformarea a 3,6 milioane de moldoveni într-un anexă a României – şi într-un nou colţ-dezastru al Europei – a început în urmă cu un an.

După alegerile contestate din iulie 2009, patru mici partide reunite sub titulatura-miraj de Alianţa pentru Integrarea Europeană (AIE) reuşesc să formeze un nou guvern, înfrângând hegemonia Partidului Comunist care a supravieţuit prăbuşirii Uniunii Sovietice.
În spatele acestei victorii se ascunde regia pusă la cale de Bucureşti, umbra controversatului lor preşedinte şi visul pe care naţionaliştii români mai moderaţi îl numesc viitor comun, iar cei mai puţin discreţi direct România Mare.

Rădăcinile acestui vis merg până la sfârşitul Primului Război Mondial când mica Moldovă, pe atunci numită şi Basarabia, scapă de controlul bolşevic şi se lasă anexată de România. Dar, la finalul celui de-al Doilea Război Mondial, România Mare este dezmembrată şi Moldova este anexată Uniunii Sovietice.
Renaşterea acestui vis riscă – la o distanţă de 65 de ani – să se dovedească fatal pentru Uniunea Europeană şi pentru o Italie în care astăzi se află deja circa jumătate din actualii imigranţi clandestini moldoveni”, continuă materialul cotidianului italian.

„Între timp, guvernul AIE pare să dorească această asimilare forţată. Nouă dintre cei 53 de miniştri de la Chişinău deţin deja un paşaport românesc, iar alţi 11 sunt în curs de a-l obţine. Noul document nu serveşte în mod sigur pentru favorizarea circulaţiei între cele două ţări surori. Pentru asta au avut deja grijă decretele prin care au fost de facto anulate controalele la frontieră, dăruindu-le libertate totală de mişcare moldovenilor rezidenţi pe o fâşie de 30 de kilometri de la graniţa dintre cele două ţări.

Datorită noilor paşapoarte, totul e deja pregătit pentru un nou val de emigrare spre Occident. Şi aşa, în timp ce Bruxelles-ul stă şi priveşte, Moldova e deja printre noi”, se încheie articolul din Il Giornale.
De precizat că, potrivit datelor oficiale ale institutului naţional de statistică de la Roma, la sfârşitul anului 2008 în Italia se aflau 89.429 de cetăţeni moldoveni cu rezidenţa localizată. Potrivit unor estimări neoficiale, numărul real al moldovenilor aflaţi în Peninsulă ar fi însă de 200.000, incluzându-i şi pe aceea care nu au obţinut permisul de şedere.

Articolul din Il Giornale vine după ce publicaţia germană Der Spiegel a publicat la 14 iulie un articol asemănător, în care spunea, printre altele, că preşedintele României vrea să crească populaţia ţării sale şi, pentru aceasta, recurge la metode neobişnuite, împărţind cu generozitate paşapoarte la sute de mii de cetăţeni moldoveni sărăciţi, iar aceştia primesc cu recunoştinţă oferta României, ţară membră a Uniunii Europene, şi se înghesuie către Europa de Vest, pentru a-şi căuta un loc de muncă.

Subiectul a fost abordat luni şi de publicaţiile britanice Express şi Telegraph, care scriu că aproape un milion de imigranţi din Republica Moldova s-ar putea îndrepta spre Marea Britanie din cauza unei portiţe în legislaţia UE, în condiţiile în care moldovenii primesc dreptul de a trăi şi munci în UE de la ţara vecină, România, membră a blocului comunitar.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata