Pamela Anderson refuză să participe la Ice Bucket Challenge fiindcă asociaţia ALS ar fi făcut experimente pe animale

Pamela Anderson a fost desemnată să răspundă provocării găleții cu gheață, dar actrița a refuzat fiindcă asociația ALS (care luptă împotriva sclerozei multiple aminotrofice) ar fi recurs la experimente pe animale în cercetările sale.

Nu multe celebrități au respins participarea la Ice Bucket Challenge, amintește voici.fr. Barack Obama are astfel scuza că este președintele Statelor Unite. Pamela Anderson, care poate fi suspectată de orice, dar nu și că se ferește de apă (a jucat în serialul ‘Baywatch’ între 1992 și 1997), este o cunoscută apărătoare a drepturilor animalelor.

Ea își explică decizia pe Facebook: ‘Îmi pare rău. Nu pot răspunde la provocarea găleții cu gheață. Îmi plac provocările interesante și întotdeauna este bună mediatizarea unei cauze într-un mod amuzant, creativ, dar nu pot să particip…Am făcut câteva investigații și am aflat că nu pot fi pe aceeași lungime de undă cu mesajele noastre’, a scris vedeta.

Pamela Anderson a adresat un apel asociației ALS la încetarea experimentelor pe animale. În locul lor, actrița recomandă teste mai sofisticate (in vitro, pe calculator sau pe voluntari umani). ‘A încerca să tratezi boli umane recurgând la experimente învechite și ineficiente pe animale, nu este doar o cruzime, ci înseamnă să-i amăgești pe oamenii care au nevoie disperată de tratamente’, a încheiat vedeta. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata