Papa Francisc admite că există cazuri când despărţirea soţilor este „inevitabilă”

Papa Francisc – liderul unei biserici care a predicat întotdeauna indisolubilitatea căsătoriei – a recunoscut miercuri că uneori este imposibil pentru soți să rămână împreună, transmite DPA.

„Este adevărat că … există cazuri când separările sunt inevitabile. Uneori, ele pot deveni chiar necesare din punct de vedere moral”, a spus suveranul pontif în timpul audienței sale săptămânale din Piața Sfântul Petru. Papa a spus că se referă la cazurile de violență în familie și exploatare, care afectează partenerul mai slab sau copiii mici.

Remarcile sale survin la o zi după publicarea unui document de lucru pentru Sinodul ce va avea loc în perioada 4-25 octombrie, un summit mondial al episcopilor ce va lua în discuție cum să fie tratate persoanele care nu respectă etica familiei catolice, inclusiv cei divorțați, cuplurile necăsătorite și homosexualii.

„În jurul nostru vom găsi multe familii în situații așa-numite neregulate — nu-mi place acest cuvânt — și ne punem multe întrebări. Cum le putem ajuta? Cum le putem sprijini? Cum le putem sprijini astfel încât copiii să nu devină ostatici ai tatălui sau mamei lor?”, a spus Papa Francisc. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata