Papa Francisc cere să se respingă orice tip de droguri

„Drogurile nu se înving cu droguri”, a afirmat vineri, 19 iunie, Papa Francisc, recomandând societății „să spună nu oricărui tip de droguri”, inclusiv drogurilor ușoare și substitutelor deseori legalizate, informează AFP.

Primindu-i pe participanții la conferința ‘International Drug Enforcement’, care s-a încheiat joi la Roma, Papa Francisc a criticat ‘legalizarea, chiar și parțială, a drogurilor (presupus) ușoare, care nu au efectele așteptate și care sunt și foarte discutabile din punct de vedere legislativ’.

‘Vreau să spun foarte clar: drogurile nu se înving cu droguri. Drogul este un rău și cu răul nu putem face concesii sau compromisuri’, a spus Suveranul Pontif, care, atunci când era arhiepiscop de Buenos Aires, a dat o mare atenție efectelor devastatoare provocate de droguri în rândul tinerilor.

‘Substitutele (drogurilor) nu reprezintă un tratament eficient, ci un mod voalat de a ceda acestui fenomen’, a mai spus Papa Francisc.

‘Nu, nu oricărui tip de droguri’, a mai spus el, subliniind că lupta împotriva drogurilor, precum și a abuzului de alcool și a altor vicii, poate fi câștigată oferind tinerilor speranțele care le deschid un viitor, prin educație, sport și perspectiva unui loc de muncă. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata