Papa Francisc în vizită în Coreea de Sud, prima vizită papală în Asia de 15 ani

Papa Francisc a sosit joi, 14 august, la Seul, în prima vizită papală în Asia de 15 ani, cu scopul de a promova consolidarea catolicismului pe continent și pentru a susține o reconciliere între cele două Corei, informează AFP.

După ce a survolat China, avionul în care se afla Suveranul Pontif a aterizat pe aeroportul Incheon unde acesta a fost întâmpinat pe covorul roșu de președinta Park Geun-Hye și de elevi care i-au oferit flori.

Această vizită de cinci zile în Coreea de Sud, prima vizită papală în Coreea de Sud de 25 de ani, reprezintă un obiectiv strategic pentru Vatican în Asia.

Aceasta este cea de-a treia vizită a Papei Francisc de la alegerea sa în fruntea Bisericii Catolice din martie 2013, după Brazilia și Orientul Mijlociu.

Papa Francisc dorește ‘să se adreseze tuturor țărilor de pe continent’, aducând un mesaj pentru ‘viitorul Asiei’, a declarat numărul doi al Vaticanului, secretarul de stat Pietro Parolin, într-un interviu televizat.

Catolicii reprezintă 10,7% din populația Coreii de Sud, iar Papa Francisc urmează să lanseze un apel pentru reconcilierea celor două Corei divizate din 1953 și să se întâlnească cu delegații ale tineretului catolic din Asia.

Cele trei obiective ale turneului au fost anunțate de Sfântul Scaun: primul este un mesaj pentru evanghelizarea Asiei. Beatificarea celor 124 de martiri ai începuturilor creștinismului în Coreea este al doilea obiectiv: un mod de a onora rezistența creștinilor din Asia în fața numeroaselor persecuții și de a sublinia rolul laicilor în cadrul Bisericii.

În cele din urmă, Papa Francisc va lansa un mesaj pentru reconciliere între sudul capitalist și nordul comunist, unde o ‘Biserică a tăcerii’ suferă consecințele controalelor și ale persecuțiilor.

Ultima vizită a unui papă în Asia a fost cea a lui Ioan Paul al II-lea în India, din 1999. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata