Papa Francisc le-a întins o ramură de măslin Chinei şi altor state asiatice

Papa Francisc, aflat în vizită în Coreea de Sud, le-a întins o ramură de măslin Chinei și altor națiuni asiatice cu care Vaticanul are relații tensionate, afirmând că speră în mod sincer să stabilească un dialog cu ele, relatează duminică DPA.

China comunistă și-a întrerupt relațiile cu Sfântul Scaun în 1951. Catolicii care au rămas loiali Vaticanului sunt adesea hărțuiți, menționează DPA.

‘Sper în mod sincer că acele țări de pe continentul vostru cu care Sfântul Scaun nu are o relație completă vor putea să nu mai ezite în a promova un dialog în beneficiul tuturor’, a afirmat Papa într-un discurs rostit în prezența a aproximativ 100 de episcopi asiatici.

Vaticanul nu are de asemenea relații diplomatice cu Coreea de Nord, Vietnam, Myanmar, Laos, Bhutan și Sultanatul Brunei, a declarat purtătorul de cuvânt al Vaticanului, părintele Federico Lombardi, subliniind că gestul Papei Francisc este valabil pentru toate aceste țări.

‘Mă refer la un dialog nu numai politic, ci și la unul uman și frățesc’, a subliniat Papa Francisc, care efectuează o vizită în Coreea de Sud în perioada 14—19 august. Aceasta este prima sa vizită în Asia, un continent despre care a afirmat că va fi o prioritate pentru pontificatul său. Papa urmează să viziteze Sri Lanka și Filipine în ianuarie 2015. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata