Paralimpice: Pistorius nu va putea participa la Jocurile de la Rio (2016), chiar dacă va fi eliberat anticipat

Atletul sud-african Oscar Pistorius, condamnat marți la cinci ani de închisoare după ce a ucis-o pe prietena sa Reeva Steenkamp, nu va putea participa la Jocurile Paralimpice din 2016, care vor avea loc la Rio de Janeiro (Brazilia), chiar dacă va fi eliberat anticipat, a precizat marți Comitetul Paralimpic Internațional (CPI).

„Oscar Pistorius nu va putea participa la nicio competiție timp de cinci ani, astfel pus pe toată durata pedepsei la care a fost condamnat, chiar dacă va fi eliberat anticipat”, a declarat pentru AFP purtătorul de cuvânt al CPI, Craig Spence.

Campionul paralimpic sud-african a fost condamnat marți la cinci ani de închisoare fermă pentru că a ucis-o pe Reeva Steenkamp în 2013, fiind condus imediat la închisoare după încheierea ședinței, la capătul unui proces care a durat aproape opt luni.

La ieșirea din tribunal, unul dintre avocații săi a estimat că sportivul ar putea petrece doar 10 luni în spatele gratiilor înainte de a fi eliberat și plasat în arest la domiciliu.

În vârstă de 27 ani, Oscar Pistorius a câștigat două medalii de aur la sprint, în trei participări la Jocurile Paralimpice și a obținut dreptul de a concura alături de sportivii valizi, la Jocurile Olimpice de la Londra în 2012. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata