Paris: Bicicliştii vor putea trece pe roşu în anumite condiţii

24

Posibilitatea ca bicicliștii să treacă pe roșu în anumite condiții va fi generalizată progresiv la Paris începând de la jumătatea lunii iulie, a anunțat luni primăria capitalei franceze, preluată de lepoint.fr.

Panouri care îi vor avertiza pe cicliști că pot trece pe roșu și merge la dreapta în cazul unei intersecții în cruce sau la dreapta și înainte în intersecțiile în formă de T vor fi instalate în cursul acestei luni în 1.805 intersecții din Paris, a spus Christophe Najdovski, adjunctul primarului care răspunde de transporturi. Acest tip de panouri a fost experimentat cu succes în arondismentul al X-lea, a adăugat el.

Potrivit primăriei, faza de experimentare a arătat că ‘faptul că cicliștii trec pe roșu nu este un factor accidentogen’ și, în plus, duce la ‘evitarea unor conflicte între cicliști și vehiculele oprite la semafor, mai ales în cazul unghiului mort’.

Municipalitatea le amintește însă cicliștilor că este necesar ‘să respecte în orice împrejurare prioritatea acordată altor parteneri din trafic, îndeosebi pietonilor cărora trebuie să li se cedeze mereu trecerea’. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)


Urmăriți FINANCIARUL.RO și pe Google News