Parlamentul Slovaciei va ratifica „în următoarele zile” Acordul de asociere dintre UE şi Ucraina

20

Parlamentul Slovaciei va ratifica în următoarele zile Acordul de asociere dintre Uniunea Europeană (UE) și Ucraina, a anunțat, la Kiev, șeful diplomației slovace, vicepremierul Miroslav Lajcak, informează RIA Novosti.

‘Ne bucurăm foarte mult că acordul a ajuns deja și în parlamentul vostru, și în parlamentul nostru, iar în următoarele zile el va fi ratificat’, a afirmat Lajcak.

La rândul său, ministrul de externe ucrainean, Pavel Klimkin, i-a mulțumit Slovaciei pentru sprijinul consecvent acordat unei reglementări pașnice a crizei din Ucraina.

Acordul de asociere dintre UE și Ucraina a fost semnat la 27 iunie, înainte de summitul UE de la Bruxelles, în același timp cu semnarea acordurilor cu Republica Moldova și Georgia. Conform unei decizii a UE, acordul va fi aplicat cu titlu provizoriu timp de circa două luni după ce va fi ratificat de Kiev, Chișinău și Tbilisi, până la ratificarea completă a acestuia de toți cei 28 de membri ai UE.

Președintele Ucrainei, Petro Poroșenko ar putea înainta Acordul de asociere parlamentului din Ucraina deja în data de 16 septembrie. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata