Patru nave de război ale NATO au părăsit Marea Neagră

Patru nave de război ale NATO care au participat la exercițiile ‘Breeze-2014’ au părăsit apele Mării Negre, a indicat vineri o sursă din cadrul Statului Major al marinei militare ruse, citată de Interfax.

”Grupul de nave format din fregata italiană ITS Aviere, fregata franceză Surcouf, dragorul de mine ITS Rimini din Italia și nava britanică HMS Chiddingfold care au participat la exercițiile Breeze-2014, pe coasta Bulgariei, au părăsit joi apele Mării Negre și se află acum la Istanbul”, a precizat sursa menționată.

Cele patru nave fac parte din Gruparea Navală Permanentă de Luptă împotriva Minelor din Mediterana (NATO Mine Counter-Measures Group 2 ? SNMCMG2).

Simultan cu exercițiile Alianței Nord-Atlantice, Rusia a efectuat ample manevre militare implicând forțe ale Flotei sale la Marea Neagră, la care au participat 20 de nave de război și nave auxiliare, peste 20 de avioane și elicoptere, efective ale infanteriei marine și ale artileriei de coastă.

Sursa Interfax a amintit că, în conformitate cu prevederile Convenției de la Montreux, navele de război ale statelor neriverane pot să staționeze în Marea Neagră nu mai mult de 21 de zile. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata