Pe şoselele Ungariei circulă 10.000 de maşini înmatriculate în Slovacia, dar cu proprietari unguri

 
Proprietarii auto din Ungaria care isi cumpara si isi inmatriculeaza masina in Slovacia sunt pasibili de pedeapsa pentru evaziune fiscala la TVA si la taxa de inmatriculare, asa cum s-a anuntat in raportul de sfârsit de an al Comandamentului General al Garzii Vamale si Financiare (VPOP) din Ungaria, informeaza ziarul ungar Nepszava.
În prezent, aproximativ 10.000 de masini care sunt proprietatea unor cetateni ungari, dar cu numar de inmatriculare din Slovacia, circula in voie pe soselele Ungariei, a semnalat in raport comandantul VPOP, Janos Nagy.
 
Garda financiara si vamala din Ungaria colaboreaza cu Directia Generala a Finantelor Publice (APEH), cu Politia din Ungaria, precum si cu autoritatile partenere din Slovacia in vederea opririi acestei tendinte de eludare a contributiei proprietarilor de masini din Ungaria la finantele publice ale tarii.
 
Seful VPOP, Janos Nagy, a mai atras atentia asupra faptului ca acei conducatori auto care circula in Ungaria cu asemenea numar strain de inmatriculare incalca mult mai des, decât media, regulile de circulatie, sperând ca pot fi mai greu identificati din cauza numarului din alta tara a masinii conduse de ei. Din motive asemanatoare si infractorii prefera sa foloseasca mai ales masini cu numere de inmatriculare straine.
 
În Uniunea Europeana este insa acum in curs de elaborare un sistem comun, in care vor fi incluse toate datele automobilelor si cele ale proprietarilor acestora din cadrul UE. Este adevarat ca actualele norme juridice din Ungaria nu vin in sprijinul activitatii autoritatilor, motiv pentru care ar fi necesare modificari ale legilor din acest domeniu.
Comandantul general al VPOPO a mai spus ca din cauza scaderii in Ungaria a vânzarilor de masini noi din acest an, pâna in prezent au intrat in bugetul statului cu 8% mai putini bani proveniti din taxa de inmatriculare, in comparatie cu anul trecut, mai releva Nepszava.
Citește și
2 Comentarii
  1. NISIPASU TIBERIU spune

    Buna ziua,noi romanii se vede ca suntem un popor de tampiti,daca nu invatam nimic din greselile altora.

  2. tengher valer spune

    sa fie f.clar un lucru!
    oricine poate conduce oriunde o masina cu acte in regula

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata