Perdeaua de duş care te scoate din cabină după patru minute

18

Un designer din Marea Britanie a inventat o perdea de duș cu țepi gonflabili care scoate utilizatorul din cabină după patru minute. Scopul este de a preveni irosirea apei și a conștientiza acest consum inutil care se face doar pentru că se pierde timp în baie, informează The Independent.

Robinetul are un senzor care, după patru minute în care apa curge, declanșează alți senzori pentru a umfla niște țepi care te împing afară din duș, funcționând ca un ceas deșteptător: nu vrei să te trezești dimineața, dar deșteptătorul te ajută să faci asta, a explicat Elisabeth Buecher, designerul care se află în spatele acestei invenții.

Ideea acestor țepi vine dintr-un film regizat de Tim Burton, în care era prezentat un instrument de tortură cu ajutorul unor țepușe metalice („Sleepy Hollow”, Legenda călărețului fără cap).

Există două modele — unul cu țepi gonflabili care odată umflați ocupă tot spațiul din duș și te oblig să ieși și unul care te cuprinde într-o ‘îmbrățișare’ gonflabilă. Produsele nu sunt deocamdată disponibile pentru a fi achiziționate.

„Am vrut să creez acest proiect pentru că eu cred că este dificil să facem lucruri care nu ne plac, dar care contribuie la propriul nostru bine (economisirea apei). Uneori avem nevoie de ajutor pentru a ne face să acționăm”, a explicat ea. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES) Foto: nextstories.com

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata