Peste 200 de morţi de la declanşarea epidemiei de Ebola în Guineea

Epidemia de febră hemoragică Ebola care a fost declarată în ianuarie în Guineea a făcut 208 morți, între cele 328 de cazuri suspecte, ceea ce face ca aceasta să fie una dintre cele mai ucigătoare epidemii, a anunțat miercuri Organizația Mondială a Sănătății (OMS), relatează AFP.

Un bilanț precedent al OMS anunța cel puțin 200 de morți la data de 28 mai. Între 29 mai și 1 iunie, în Guineea s-au înregistrat 21 de noi decese legate de epidemie, a precizat OMS, potrivit ultimului său bilanț de miercuri. Președintele statului african Guineea, Alpha Condé, declara în aprilie la Geneva că situație este sub control. Dar în timp ce numărul bolnavilor pare să scadă, noi cazuri au fost semnalate în Guineea și în Sierra Leone.

În Sierra Leone, epidemia a ucis șase persoane din cele 79 de cazuri suspecte. În Liberia, au fost înregistrați 12 morți. Virusul a afectat deja peste 300 de persoane în Africa de Vest, a anunțat miercuri organizația Medici Fără Frontiere (MSF).

Virusul Ebola, descoperit în 1976 în Republica Democratică Congo (fostul Zair), se transmite la om de la animale sălbatice și de la om la om prin contact direct.

Febra Ebola, deseori mortală, se manifestă prin hemoragii, vărsături și diaree. Șansele de supraviețuire a bolnavilor cresc dacă aceștia se hidratează. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata