Peste 300.000 de chinezi sunt privaţi de apă potabilă în urma inundaţiilor

Serviciile de intervenţii încearcă să restabilească de urgenţă alimentarea cu apă potabilă a 330.000 de persoane din nord-estul Chinei în urma inundaţiilor soldate cu 100 de morţi sau dispăruţi, potrivit mass-media oficiale citate de AFP.

Reţelele de alimentare a oraşului Tonghua, din provincia Jilin, au fost distruse şi cei 330.000 de locuitori au rămas fără apă de sâmbătă, a arătat postul naţional de radio.

Serviciile meteorologice au anunţat noi ploi în regiune, ceea ce va afecta eforturile autorităţilor de reabilitare a reţelelor de alimentare cu apă.

China se confruntă de la începutul anului cu cele mai grave inundaţii din ultimii zece ani, soldate cu peste 1.000 de morţi şi sute de persoane dispărute.

Ploile torenţiale au lovit până în prezent în special sudul Chinei, provocând creşteri periculoase ale nivelului apei pe Yangtze, cel mai lung fluviu din China, şi pe câţiva dintre afluenţii săi, iar acum şi nord-estul ţării este extrem de afectat.

În total, 10 milioane de chinezi au fost evacuaţi de la începutul anului, iar pagubele materiale se ridică la 194 de miliarde de yuani (22 de miliarde de euro), potrivit celor mai recente statistici.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata