Poliţia elenă a confiscat o tonă de heroină şi a făcut 14 arestări

Circa o tonă de heroină a fost confiscată dintr-un depozit din apropiere de Atena, iar paisprezece persoane au fost arestate, printre care zece indieni, membri ai echipajului unui petrolier, a anunțat duminică poliția portuară elenă, citată de agențiile internaționale de presă.

Printre persoanele arestate figurează și doi greci, inclusiv responsabilul societății maritime grecești ce deține nava Noor One, sub pavilion togolez și la bordul căreia drogurile au ajuns în Grecia provenind din Oceanul Indian.

Heroina a fost descoperită sâmbătă seară într-un depozit din Koropi, o mare suburbie la 40 de kilometri de Atena unde în urmă cu o săptămână 1,133 tone de heroină au fost descoperite într-un alt depozit. Autoritățile au arestat atunci unsprezece persoane, printre care și un armator. Presupusul proprietar al mai multor petroliere din Dubai, acest armator a fost reținut atunci împreună cu fiul său și cinci cetățeni turci.

O parte din droguri a fost ascunsă în saci cu praf de marmură din depozit, iar restul mărfii a fost descoperită la domiciliul armatorului, a cărui identitate nu a fost dezvăluită. Cele două încărcături au ajuns în Grecia la bordul Noor One, care a fost interceptată sâmbătă la Eleusis, un port la vest de Atena, conform unui comunicat al poliției portuare.

Cu o greutate totală de peste două tone, cele două încărcături ‘reprezintă cea mai importantă cantitate de heroină confiscată vreodată în Europa’, a afirmat duminică ministrul grec al marinei comerciale Miltiadis Varvitsiotis într-o conferință de presă..(Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata