Politiciene franceze cu vieţi amoroase tumultoase

0

Unele politiciene franceze au o viaţă sentimentală la fel de tumultoasă ca a colegilor lor, numai că ele sunt mai discrete. Ele ştiu totuşi să-şi apere viaţa privată cu o eficienţă care lipseşte de multe ori politicienilor, începând cu primul bărbat al ţării, preşedintele Francois Hollande, notează luni ziarul spaniol ABC.

Cu mult înainte ca Hollande să plece din patul conjugal alături de Segolene Royal, aceasta a avut o relaţie cu un alt bărbat, ceea ce a suscitat multe comentarii în Partidul Socialist privind libertatea sentimentală a mamei celor patru copii ai celui pe atunci secretar general al PS.

Segolene Royal a pus capăt acestei relaţii înainte să se afle despre aventura lui Hollande cu Valérie Trierweiler. Royal, preşedinta regiunii Poitou-Charantes, a glumit de multe ori pe seama unei posibile cereri în căsătorie din partea actualului preşedinte al republicii, care se lasă aşteptată.

Şi totuşi a respins multe alte cereri în căsătorie, susţin biografii lui Segolene, care a trăit o lungă poveste de dragoste alături de regretatul actor Patrick Dewaere. Segolene Royal l-a refuzat pe Dewaere, iar mai târziu a respins cererile insistente ale unui om de afaceri care suspina după ea. După ruptura lui Hollande cu Trierweiler, Segolene speră ca tatăl copiilor ei să o coopteze în noul său guvern.

O altă politiciană ambiţioasă, Marine Le Pen, s-a căsătorit cu un lider de extremă-dreapta, tatăl celor trei copii ai săi. După divorţ s-a recăsătorit cu un alt lider de extremă-dreapta, dar a divorţat şi de acesta. După divorţ s-a lăsat purtată de plăcerile vieţii nocturne, până când a întâlnit un nou partener stabil cu care menţine o relaţie, pe care amândoi o doresc discretă pentru a-şi păstra fiecare o oarecare libertate.

Divorţată şi mamă a patru copii, Christiane Taubira, ministrul justiţiei, este o altă politiciană cu viaţă sentimentală tumultoasă. La câteva săptămâni după ce a fost numită ministru, s-a aflat că partenerul ei de viaţă ocupă un post însemnat Ministerul Justiţiei.

Taubira a respins imediat posibilele aluzii că numirea ei ar fi fost favorizată de relaţia sa cu persoana în cauză. Legislaţia franceză îi permite să-şi apere viaţa privată, dar nu este un secret pentru nimeni că Taubira a fost implicată în multe aventuri sentimentale înainte şi după divorţ.

Rachida Dati, fost ministru al justiţiei în guvernul lui Sarkozy, este mama unei fetiţe de cinci ani, Zora. Rachida i-a intentat de mulţi ani un proces de parternitate unui om de afaceri cu care a avut o relaţie pasională. Totuşi, presupusul tată refuză să-şi recunoască paternitatea.

În opinia sa, Dati a avut şi alte relaţii, lucru pe care ea nu l-a negat niciodată, precum relaţia atribuită cu un actor, mai mult sau mai puţin cunoscut. Dar acum preferă să-şi apere viaţa privată, în concordanţă cu actualul ei post de primar conservator al arondismentului VII al Parisului.

Aurélie Filippetti, actualul ministru al culturii, se declară o femeie liberă şi modernă. Mamă a unei adolescente de 16 ani, Filippetti este poate singura politiciană care s-a certat public cu fostul partener, acuzându-l de violenţă conjugală. După terminarea relaţiei, ea a publicat o carte în care relatează întâlnirile extraconjugale dintre o tânără cu un viitor politic strălucit şi un bărbat căsătorit.

Criticii au întrezărit unele nuanţe autobiografice, însă doamna ministru are acum o viaţă sentimentală stabilă, alături de un om de afaceri. În trecut a fost curtată asiduu de Dominique Strauss-Kahn ale cărui avansuri le-a respins însă ferm.

Christine Lagarde, actuala preşedintă a Fondului Monetar Internaţional (FMI), fost ministru al economiei şi finanţelor (2007 – 2011), este mamă a doi copii şi a fost căsătorită cu Wilfred Lagarde până când el sau ea şi-au găsit adevărata dragoste în afara patului conjugal. După divorţ, Christine a început o relaţie cu un om de afaceri din Marseille.

Instalată profesional la Washington şi cu o agendă de lucru foarte agitat, fosta înotătoare de performanţă nu poate veni atât de des pe cât şi-ar dori la Marseille sau la Paris. Între timp, ea se consolează cu distracţiile pe care i le oferă viaţa la Washington, încheie ABC. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata