Prăbuşirea A320: Analiza celei de-a doua cutii negre confirmă acţiunea deliberată a copilotului

16

Analiza celei de-a doua cutii negre a avionului Airbus A320 al companiei Germanwings, prăbușit la 24 martie în Alpii francezi, confirmă acțiunea deliberată a copilotului, care odată rămas singur în cabină a redus altitudinea de zbor, potrivit anchetatorilor, citați de AFP.

‘O primă lectură’ a cutiei negre găsite joi ‘arată că pilotul prezent în cockpit a utilizat pilotul automat pentru a seta o viteză mică spre o altitudine de 100 de picioare, apoi, de mai multe ori, în timpul coborârii, pilotul a schimbat setarea pilotului automat pentru a crește viteza de coborâre a aeronavei’, a indicat într-un comunicat Biroul francez de anchete și analize (BEA).

BEA nu oferă niciun element suplimentar, dar a precizat că această ‘muncă (de analiză) continuă pentru a se stabili derularea factuală precisă a zborului’.

Prima cutie neagră a A320 care conținea înregistrarea de sunete și conversații în cabina de pilotaj a fost găsită la scurt timp după accident.

Analiza sa a condus la suspectarea copilotului Andreas Lubitz ( 27 de ani) de a fi comis un act sinucigaș, provocând astfel moartea celorlalte 149 de persoane aflate la bordul avionului, care s-a zdrobit practic de un versant al Alpilor francezi, cu o viteză de 700-800 km/oră. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata