Preşedintele francez, François Hollande, face zilnic 6.000 de paşi pentru a fi în formă

Preşedintele francez, François Hollande, este un cunoscut iubitor al sportului în special din postura de spectator, mai ales de fotbal, dar recent a decis că este necesar ca şi el să facă mai multă mişcare şi, deşi nu îl pasionează câtuşi de puţin, aplică ”metoda celor 6.000 de paşi zilnici”, scrie marţi EFE, citând declaraţii ale demnitarului.

Mai mult chiar, zilele trecute, el le-a recomandat concetăţenilor săi să adopte şi ei această metodă, concepută şi promovată de doctorul Michel Cymes, o veritabilă vedetă a programelor de televiziune din Franţa având ca temă viaţa sănătoasă.

”Mă simt vizat” de sfaturile lui, ”obiectivul este să fac în fiecare zi 6.000 de paşi”, a afirmat politicianul socialist în cursul unei vizite la Institutul Naţional pentru Sport din Franţa. Dacă s-ar extinde acest sistem, ar scădea numărul persoanelor sedentare şi, implicit, frecvenţa anumitor boli şi cheltuielile sociale pe care le presupune tratarea acestora, a explicat François Hollande.

Noua lui atitudine marchează o schimbare radicală faţă de anul trecut, când recunoştea, într-un interviu pentru ”Le Lab”, că nu merge la sala de fitness şi nu face niciun fel de exerciţii pentru musculatură. ”Nu spun că e bine cum procedez, dar aşa este”, mărturisea el.

Cu mai mulţi ani în urmă, pe când se pregătea pentru campania prezidenţială — care l-a adus la Palatul Elysee în 2012 — a reuşit să dea jos kilogramele în plus şi să devină mai suplu, factor important având în vedere că principalul său rival, conservatorul Nicolas Sarkozy, nu pierdea nicio ocazie pentru a se lăsa fotografiat alergând, pedalând pe bicicletă sau călărind.

După ani în care agenda sa de şef de stat a fost plină de activităţi de cu totul altă factură, François Hollande pare a fi preocupat de viitoarele alegeri din 2017 şi vrea să fie iar în formă. Prin urmare, nu va mai folosi lifturile, ci va urca pe trepte, şi şi-a instalat la telefonul mobil o aplicaţie care îi contabilizează numărul de paşi, după cum relatează ”Le Journal du Dimanche”.

Cu siguranţă, pe lângă activităţi fizice, trebuie să facă şi alte eforturi serioase pentru a câştiga un nou mandat prezidenţial întrucât cel mai recent sondaj al institutului Odoxa arăta că doar 18 % dintre francezi aprobă modul în care conduce destinele ţării, o scădere cu două puncte procentuale faţă de luna precedentă. Potrivit acestor date, el este, în Europa, şeful de stat cel mai puţin apreciat de concetăţenii săi. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata