Primarul Doneţkului a părăsit oraşul în urma ameninţărilor forţelor separatiste

Primarul Donețkului, Oleksandr Lukiancenko, a părăsit orașul și s-a mutat la Kiev, ca urmare a amenințărilor formulate la adresa, informează RIA Novosti și Interfax.

‘Din păcate, poziția mea nu-mi permite să mă aflu la Donețk. Mă aflu la Kiev și intenționez să apăr de aici interesele orașului’, a declarat Lukiancenko, citat de postul local de televiziune ‘Donbass’.

Primarul a precizat că a făcut acest lucru ca urmare a amenințărilor la adresa sa venite din partea reprezentanților autoproclamatei republici populare Donețk. Potrivit lui Lukiancenko, aceștia i-ar fi cerut să le asigure nevoile militare chiar și în detrimentul locuitorilor orașului.

După cum a declarat primarul Donețkului, el se va afla la Kiev până când situația se va stabiliza, însă el rămâne în legătură permanentă cu toate departamentele administrației sale.

Lukiancenko a dat asigurări că este în continuare adeptul unor negocieri pașnice, deoarece conștientizează ‘ce înseamnă războiul și distrugerile pentru un oraș cu o populație de un milion de locuitor’. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata