Primele semne de circulaţie bazate pe tehnologia cernelei electronice, montate în premieră mondială la Sydney

27

Semne de trafic care folosesc tehnologia cu cerneală electronică asemenea celei folosite de Amazon pentru readerul său Kindle au fost montate, pentru prima dată în lume, pe câteva străzi din Sydney pentru a le testa utilitatea, scrie mashable.com.

Proiectul Autorității rutiere și maritime australiene (RMS) de a folosi instrumente de semnalizare cu acest nou tip de energie eficientă oferă departamentului de transport public posibilitatea să transmită informații în timp real șoferilor privind anumite restricții în rețeaua stradală.

O persoană din stafful autorității a observat potențialul utilizării acestei tehnologii prin transmiterea de informații în timp real șoferilor pentru o mai bună gestionare a traficului pe durata evenimentelor speciale sau pur și simplu pentru fluidizarea anumitor zone, a precizat un purtător de cuvânt al autorității pentru Mashable, ediția Australia.

Aceste semne de circulație sunt conectate prin tehnologia wireless și pot fi modificate de la distanță. Sunt alimentate cu energie solară, fiind foarte eficiente energetic, fără să existe riscul întreruperii funcționării acestora în timpul unei pene de curent.

Până în prezent tehnologia cu cerneală electronică a fost implementată pe diferite dispozitive ale unor companii precum Amazon, Barnes&Noble, Kobo, Motorola, Pricer, Samsung și Sony. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES) Foto: Visionect/ mashable.com


Urmăriți FINANCIARUL.RO și pe Google News